Home Arrangementen Menukaart Over-ons Links Openingstijden Contact

De Omgeving Overloon

Overloon, een dorp met ongeveer 3700 inwoners, is gelegen in een bosrijke omgeving tussen Peel en Maas. Overloon ligt ongeveer 5 km ten noorden van Venray en 10 km ten zuiden van Boxmeer dichtbij de snelweg A73. Op het eerste gezicht lijkt het een dorp met een korte geschiedenis maar het tegendeel is waar.

De geschiedenis van Overloon

De oorsprong van Overloon ligt ergens in de 14e eeuw. In de eeuwen daarna was het veelal heide omdat er op de droge zandgrond niet veel landbouw mogelijk was. Tijdens de 2e wereldoorlog werd Overloon geheel verwoest. In het oorlogsmuseum wordt duidelijk wat er zich tijdens de oorlog in en rondom Overloon heeft afgespeeld. Vandaar dat we ook Oorlogsmuseum Arrangementen aanbieden. Na de oorlog werd met man en macht gewerkt aan de wederopbouw van het dorp.

Ontdek de streek Overloon

Inmiddels heeft Overloon veel te bieden op het gebied van ontspanning en toerisme. Zo is er onder andere een oorlogsmuseum, een dierentuin, een Landal GreenPark, en zijn er vele wandel- en fietsroutes en recreatiemogelijkheden. Een aantal van de wandelroutes starten vlakbij ons restaurant. Ook is er een mountainbikeroute van 17 km door de bossen rondom Overloon. Voor de sportieve fijnproever hebben we de fietsen arrangementen